eM Client. Een alternatief mail programma voor Windows

14 reacties

  • I.T. Freak I.T. Freak schreef:

   Thunderbird kent alleen maar mail. Heeft niet de mogelijkheden van eM client,

  • Erik Schepers Erik Schepers schreef:

   “Thunderbird kent alleen maar mail.”

   En daarmee is aangetoond wat het niveau van I.T. Freak is.

  • I.T. Freak I.T. Freak schreef:

   Wat ik bedoelde was dat je met Thunderbird alleen maar mail hebt die bij een provider opgeslagen is. Niet je contactpersonen of je agenda. Ik had begrepen dat die bij Thunderbird lokaal stond en dat je dus niet van dezelfde agenda of contactpersonen gebruik kunt maken op verschillende devices.
   Als ik dit mis heb dan biedt ik mijn verontschuldigingen aan. Maar ik ga niet meteen andere mensen beledigen in mijn antwoord..
   En als mijn niveau je niet aanstaat, dan lees je het toch niet meer?

   • Nu haal je POP3 en IMAP support door elkaar met de mailclient. Wat jij nu beschrijft hangt af van het soort account, bij POP3 word alles lokaal gedownload ja (mailbox dus leeg na ophalen mail, want alles staat lokaal). Bij IMAP/IMAPS word er een lokale kopie gemaakt waarin je leest en werkt.
    Dit heeft echter niets met de mail client in kwestie te maken. Outlook zou dit ook zo doen, want zo is het protocol nu eenmaal.
    Bovendien heeft Thunderbird al geruime tijd gewoon support voor Carddav / Caldav e.a. via o.a. Lightning

    • WilbertW schreef:

     Nee, sorry, ik haal pop3 en imap niet door elkaar. Wat jij zegt klopt precies, maar noch imap nog pop3 ondersteunt contacten en agenda. Zij ondersteunen alleen mail, en daardoor had ik de (foutieve) conclusie getrokken dat de agenda en contacten lokaal stonden.
     Hiervoor heb je namelijk inderdaad caldav en carddav nodig. Bij het zoeken naar een mail client zag ik dat niet bij Thunderbird staan op de website. Ook na het opnieuw zoeken, en door de pagina’s met addons door te gaan kon ik geen ondersteuning hiervoor vinden.
     Ik begrijp nu dat dat niet klopt en dat Thunderbird dit wel ondersteunt. Mijn verontschuldigingen hiervoor.
     Ik kende Thunderbird al uit een ver verleden en toen beviel die niet, waardoor ik er nu niet meer naar gekeken heb.

  • I.T. Freak I.T. Freak schreef:

   Dank voor je antwoord. Een kleine wijziging hierop: Outlook Express is een PIM met ondersteuning voor allerlei providers. Outlook zelf is de mail client voor Exchange server en ondersteund geen andere mail.

  • Bjorn Segers Bjorn Segers schreef:

   I.T. Freak Outlook Express bestaat toch niet meer? Ik dacht dat dat vervangen was door Windows Mail. Wat bedoel je met “ondersteund geen andere mail”? Je kan perfect andere mailaccounts zoals Gmail aan Outlook toevoegen hoor. Of bedoel je iets anders?

  • Bjorn Segers Bjorn Segers schreef:

   I.T. Freak Thunderbird is net zoals Outlook een PIM. Die kan dus buiten email, ook je agenda, to do, taken… Beheren. Je kan hier aanmelden met eender welke account: iCloud, Gmail, Outlook… aanpassingen in Thunderbird zelf, zoals postbussen aanmaken, worden automatisch aangepast en gesynchroniseerd met andere apparaten die hetzelfde emailadres gebruiken. Het kan zijn dat het lokaal word aangemaakt, maar het word in ieder geval overgedragen naar je andere apparaten. Overigens heb je gelijk dat je andere mensen je niet meteen moeten beledigen. Had zelf nog nooit gehoord van eM cliënt.

  • I.T. Freak I.T. Freak schreef:

   Sorry, mijn antwoord was te gehaast opgesteld en niet goed nagekeken door me. Ik typte dat Outlook geen andere mail ondersteunde terwijl ik bedoelde dat hij wel andere mail ondesteunde maar niet de contacts / calendar / tasks van andere providers. In ieder geval niet diegene die je alleen met caldav / carddav aankunt. Vandaar dat ik (nadat ik van mijn eigen exchange server overgestapt was naar strato met de uitgebreide maildienst) ik een nieuwe mail client nodig had voor 4 pc’s.

 1. WilbertW schreef:

  De reacties komen gedeeltelijk van de ITFreakNL facebook pagina en worden automatisch naar deze pagina overgezet. Helaas zijn ze niet allemaal in de goede volgorde overgekomen vandaar dat de reacties niet allemaal in de goede volgorde staan.

 2. Ben K. schreef:

  Prachtig mail programma met agenda functie. Alleen: hoe synchroniseer je de agenda met een of andere mailapp op mijn Android telefoon?

U kunt hier nu uw commentaar leveren op dit bericht.